Привет! Вие отворихте документа "Локални вселени"

Ако използвате бутона Play ще чуете аудиозаписа на документа, ако използвате бутона TEXT ще отворите документа в pdf формат.

    Първите признаци на благоприятни условия за "феномена на материализация" на седмия сектор на свръхвселената  Орвонтон се проявиха преди 987 милиарда години - там се появи локалната вселена Небадон.

   Преди 975 милиарда години е инициирана мъглявината Андроновер, майката на нашата локална вселена Небадон.

   Преди 500 милиарда години Андроновер е произвел първото слънце;

   Преди 400 милиарда години Михаил от Небадон, Синът на Рая, избра мъглявината Андроновер за място на създаването на своята вселена;

   Преди 300 милиарда години персоналът на Михаил пристигна във вече завършената, проектирана столица Салвингтон.

   Преди 200 милиарда години се развиха първите обитаеми светове на Небадон; Тогава за първи път започна да функционира цялостен вселенски механизъм и нашата локална вселена Небадон беше официално регистрирана в столицата на свръхвселената като творение, обитавано от смъртни. Следователно може да се счита, че това е моментът на действителното съществуване на локалната вселена на Небадон.

   Преди 6 милиарда години приключи окончателното разпадане на мъглявината Андроновер (когато се роди нашето Слънце). Общо нашата родна мъглявина инициира 1 013 628 звезди. Само 56 от тях нямат свои собствени планетарни системи (разбира се, не всички от тези системи са населявали планети).

   Небадон обаче е сравнително младо творение на седмата свръхвселена. Организацията на обитаемите му светове все още продължава и по време на разкриването на документите от Урантия в Небадон е имало само 3 840 101 планети, на които се е развил животът.  Урантия (Земята) е една от тях.

   Небадон е осемдесет и четвъртата от стоте локални вселени на по-малкия сектор, Енса. През 1934г. той е бил в югоизточната част на Орвонтон, седмата свръхвселена. Най-близките съседни вселени са Авалон, Хенселон, Санселон, Порталон, Върколак, Фановинг и Алворинг.

 

                                                  Тук още инфо за Небадон на английски език.