Привет! Вие отворихте документа "Човеци"

Ако използвате бутона Play ще чуете аудиозаписа на документа, ако използвате бутона TEXT ще отворите документа в pdf формат.

  Резюме:

  Човешката раса се е зародила преди 993 507 години считано от 2022 година

   Преди 993 507 години Урантия беше регистрирана като обитаем свят. Мутацията, станала в племето на прогресиращите примати, внезапно даде два първобитни човека - действителните прародители на човечеството. Това събитие съвпадна с третото ледниково настъпление. И единствените оцелели потомци на тези австралийски аборигени - ескимосите и досега предпочитат да живеят в суровите северни краища.

 

   Тези две чудесни създания бяха истински хора. Както много от техните предци, те имаха напълно оформени големи пръсти на ръката, а техните крака бяха толкова съвършени, както и краката на съвременните човешки раси. Те умееха да ходят и бягат, но не да пълзят. Тези първи хора, а също и техните потомци достигаха полова зрелост на възраст дванадесет години и притежаваха потенциална продължителност на живота около седемдесет и пет години.

   Двамата първи човека - близнаците още в ранна възраст те се научиха на словесно общуване. Към десетгодишна възраст те разработиха и усъвършенстваха състоящ се от жестове и думи език, включващ почти половин стотица понятия, и значително подобриха и разшириха примитивния метод за общуване на своите предци.

   Един прекрасен ден, когато бяха на около деветгодишна възраст, близнаците  решиха да напуснат своя дом, което положи началото на човешкия род. И така, в резултат от самостоятелното си разумно решение близнаците мигрираха, а благодарение на нашето наставничество те мигрираха на север - в отдалечен район, където избягваха опасността от биологическа деградация чрез смесване със своите примитивни роднини от племената примати.

 

   Признаване на Урантия за обитаема планета

   По обед на следващия ден след бягството на близнаците в планетарния център за далечна връзка на Урантия бяха регистрирани пробни сигнали от вселенския контур. Всички ние, разбира се, бяхме развълнувани, защото разбирахме, че наближава велико събитие. Но тъй като този свят беше център за експериментален живот, ние нямахме дори и най-малка представа по какъв точно начин ще ни известят за признаването на разумния живот на Урантия. Урантия беше регистрирана като обитаем свят когато двете първи човешки същества - близнаците Андон и Фонта бяха на 11 години.

 

  Първо човешко семейство

   Тази прекрасна двойка - действителните прародители на цялото човечество, във всички отношения превъзхождаше много от своите преки потомци и коренно се отличаваше от всички свои предци - както непосредствени, така и далечни. Андон откри свойството на кремъка  да пуска искри и схвана идеята за получаване на огън.

   Изминаха почти две години от тази нощ, когато близнаците напуснаха своето жилище, преди да им се роди първото дете. Те го нарекоха Сонтад; и Сонтад стана първото създание родено на Урантия, увито при раждането си в защитно покривало.  На Андон и Фонта им се родиха общо деветнадесет деца и те успяха да се насладят на обществото на почти половин стотица внуци и половин дузина правнуци. Те доживяха до четиридесет и две години и двамата бяха убити по време на земетресение при падане на надвиснала скала.